Κέρδος 28 δισ. δολ. για τους πλουσιότερους Βρετανούς από το δημοψήφισμα του Brexit έως σήμερα

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 15:13
UPD:15:15
REUTERS/TOBY MELVILLE

Τουλάχιστον μία κατηγορία Βρετανών πολιτών ευημερεί στη Βρετανία του Brexit. To κλαμπ των δισεκατομμυριούχων. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία του Bloomberg. 

Οι 15 Βρετανοί που φιγουράρουν στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg έχουν δει την περιουσία τους να αυξάνεται αθροιστικά κατά 28 δισ. δολάρια από τις 23 Ιουνίου του 2016, όταν οι Βρετανοί αποφάσισαν να πουν «αντίο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξ αυτών τα 18 δισ. δολάρια ήταν το εφετινό κέρδος. 

Να σημειωθεί ότι οι 15 εμφανίζουν αθροιστικά περιουσία ύψους 109 δισ. δολαρίων, ενώ τα περισσότερα κέρδη πιστώνονται δύο ενθουσιώδεις Brexiteers. Πρόκειται για τους Τζιμ Ράτκλιφ και Τζέιμς Ντάισον, οι οποίοι έχουν δει τον πλούτο τους να αυξάνεται συνολικά κατά 20 δισ. δολάρια από το καλοκαίρι του 2016 έως σήμερα. Μάλιστα ο Ράτκλιφ υποσκέλισε τον Δούκα Χιου Γκρόσβενορ και κατέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου της Βρετανίας. 

Η αύξηση στην περιουσία των δισεκατομμυριούχων έρχεται σε αντίθεση με την ευρύτερη στασιμότητα της οικονομίας από το 2016. Τον Φεβρούαριο η Tράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε ότι η οικονομία «υποφέρει από την ομίχλη του Brexit» αναφερόμενη στην αβεβαιότητα για το πότε και πώς θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χώρα, αλλά και ποιες θα είναι οι μελλοντικές σχέσεις των δύο πλευρών. Υποβάθμισε μάλιστα τις προβλέψεις της για τους ρυθμούς ανάπτυξης της εφετινής και της επόμενης χρονιάς. 

Ωστόσο η αγορά εργασίας παραμένει αρκετά ισχυρή και αντισταθμίζει σε έναν βαθμό άλλες πιέσεις. 

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα