Ανάσα για τις ευρωπαϊκές μετοχές μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 14:48
UPD:14:50
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ράλι ελπίδας για τις ευρωπαϊκές μετοχές, που ανέκαμπταν απο τα χαμηλά έξι εβδοάδων της προηγούμενης συνεδρίασης, αντανακλώντας τις ελπίδες των επενδυτών ότι Κίνα και ΗΠΑ είναι σε θέση να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, παρά την απόφαση της Ουάσιγκτον να θέσει σήμερα σε ισχύ τους αυξημένους δασμούς 25% σε κινεζικά αγαθά ύψους 200 δισ. δολαρίων. 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,9%, αν και στη συνέχεια μετρίασε τα κέρδη του, μετά τη δηλώση Τραμπ ότι οι ΗΠΑ δεν βιάζονται για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα. Παρά την ανάκαμψη, ο πανευρωπαϊκός δείκτης υπέστη αυτή την εβδομάδα τις μεγαλύτερες απώλειες του έτους.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ο DAX της Φραγκφούρτης εμφάνιζε τη μεγαλύτερη άνοδο σχεδόν 1%, έχοντας ως στήριγμα και τα θετικά στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές. Θετικά πρόσημα και σε Παρίσι και Λονδίνο.

Μεταξύ των επιμέρους κλάδων, ξεχώρισαν οι αερομεταφορές, με τις μετοχές της Air France να ενισχύονται αφότου ανακοίνωσε 9,2% αύξηση της επιβατικής κίνησης τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο όμιλος IAG -μητρικός της British Airways- βρέθηκε στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αφότου επιβεβαίωσε τους στόχους για την κερδοφορία του 2019.


   

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα