Αυστραλία: Διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος

Σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο
Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 07:36

ΔΙΕΥΡΥΝΘΗΚΕ το εμπορικό έλλειμμα της Αυστραλίας σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο, μετά από τους τροπικούς κυκλώνες, που έκλεισαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και τους λιμένες στους οποίους φορτώνονται μεταλλεύματα για την Ασία.

Το εμπορικό χάσμα, αναρριχήθηκε στα 2,69 δισ. δολ. Αυστραλίας, (2 δισ. δολ. ΗΠΑ) από 1,15 δισ. δολ. Αυστραλίας τον Δεκέμβριο (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Σύδνεϋ. Οι εξαγωγές μειώθηκαν 7% από τα επίπεδα ρεκόρ και οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση 2%.

Οι εξαγωγές ενδέχεται να ανακάμψουν, καθώς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton, της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, επεκτείνονται για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής από την Κίνα.

Κατά μέσον όρο 20 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα ήταν 1,3 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε και τα ομόλογα σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση. Το νόμισμα της χώρας υποχώρησε στα 74,48 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στη 1:13 μ.μ. στο Σύδνεϋ, από 74,71 σεντς, που ήταν πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Η απόδοση 6,25% των κρατικών ομολόγων που λήγουν τον Απρίλιο του 2015 παρέμεινε αμετάβλητη στο 5,30%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα