Merrill Lynch: Προσλαμβάνει τραπεζίτες για το real estate στην Ασία

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 07:52

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ή και περισσότερους τραπεζίτες θα προσλάβει η Merrill Lynch & Co., η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα στον κόσμο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει και να επενδύσει σε στοιχεία στην Ασία, καθώς επιδιώκει να διπλασιάσει τα κέρδη και να προφτάσει τις ανταγωνίστριές της στην περιφέρεια, όπου οι τιμές στο real estate αυξάνονται.

«Οι ευκαιρίες στις δραστηριότητες ακίνητης περιουσίας θα αυξηθούν ταχύτερα παρά ποτέ στην Ιαπωνία, την Κίνα και αλλού στην Ασία», ανέφερε ο Shinji Yoshikawa, 43 ετών, ένας διευθύνων σύμβουλος που ηγείται του τμήματος κυρίων επενδύσεων της Merrill στην Ασία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Η Ιαπωνία, η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, αναπτύχθηκε 2,8% το 2005, με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2000, ωθώντας τις τιμές γης στο Τόκυο ανοδικά, για πρώτη φορά σε 15 χρόνια. Η Merrill υστερεί των ανταγωνιστριών της Wall Street, όπως της Morgan Stanley και της Goldman Sachs Group Inc. να κερδίσει από την έκρηξη στην αγορά ακίνητης περιουσίας της Ασίας.

Η Merrill επιθυμεί να διπλασιάσει τις αποδόσεις στις κύριες επενδύσεις στην Ασία μέσα σε τρία χρόνια, κάνοντας αγορές γης, χρέους και μετοχών, σύμφωνα με τον Yoshikawa ο οποίος αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Η φίρμα ενδέχεται να ψάξει για στρατηγικές συμμαχίες να διαχειριστεί ομόλογα και δάνεια αυτοκινήτων, συμπλήρωσε.

Η Merrill, προσέλαβε τον Ιανουάριο τον Tim Grady, 41 ετών, από την ανταγωνίστριά της Morgan Stanley για να διευθύνει τις κύριες επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στην Ασία. Ο Yoshikawa είπε ότι η ομάδα του θα φθάσει τους 100 από τους 64, συμπεριλαμβανομένων και των 15 επιπλέον τραπεζιτών για την ομάδα real estate του Grady.

Οι τιμές ακινήτων στη Σαγκάη σχεδόν τριπλασιάστηκαν από το 1999 έως το πρώτο τρίμηνο του 2005 και η οικονομία της Κίνας, θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό περίπου 8%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Στην Ινδία η αύξηση των εισοδημάτων και τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού πλέον των τριών δεκαετιών ώθησαν ανοδικά τις κατασκευές και τις αγορές κατοικιών σε μια οικονομία, για την οποία η JPMorgan Chase & Co. εκτιμά ότι θα αναπτυχθεί φέτος 7%.

Η Morgan Stanley νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα είπε ότι επένδυσε 3 δισ. ρουπίες (68 εκατ. δολ.) στην κατασκευαστική εταιρεία της Ινδίας Mantri Developers Pvt., κάνοντας την πρώτη επένδυση στον κλάδο του real estate της χώρας.

Η διαθεσιμότητα γραφείων στο Τόκυο μειώθηκε για έβδομο μήνα τον Ιανουάριο, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τον μεσίτη Miki Shoji Co.

Οι ξένοι επενδυτές ήδη πραγματοποιούν κέρδη στην Ιαπωνία. Η

Goldman Sachs, που δαπάνησε περισσότερα από 6 δισ. δολ. στο real estate της χώρας από το 1997, νωρίτερα αυτόν το μήνα πούλησε 45 δισ. γιέν (388 εκατ. δολ.) σε μετοχές κατά τη δημόσια εγγραφή της Japan Hotel & Resort Inc., μία επενδυτική κοινοπραξία στο real estate.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα