Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 10:18
UPD:10:25

Emporiki Investment Bank: « Διακυμάνσεις αναμένουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση, έπειτα από τις ρευστοποιήσεις που επικράτησαν στα διεθνή χρηματιστήρια, με τον γενικό δείκτη να προσπαθεί να ισορροπήσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα. Η κατάληξη ωστόσο πιστεύουμε ότι θα είναι συνάρτηση της πορείας των ξένων αγορών και της συμπεριφοράς των τραπεζικών μετοχών».

Euroxx: «Με σημαντικές απώλειες έκλεισε το Χ.Α. κατά τη χθεσινή

συνεδρίαση, ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε κανονικά επίπεδα. Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις στην πλειοψηφία των κυριότερων χρηματιστηριακών δεικτών. Τεχνικά η εικόνα της αγοράς για να διατηρήσει την ανοδική της πορεία πρέπει να “κρατήσει” τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Για σήμερα εκτιμάται ότι μια θετική αντίδραση είναι πιθανή, διαφορετικά ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους θα κινηθεί σταθεροποιητικά, εκδηλώνοντας οριακές ρευστοποιήσεις».

Fortius Finance: «Η απουσία νέων ικανών να αντιστρέψουν την εντελώς βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση σε συνδυασμό με την απουσία ουσιαστικού αγοραστικού ενδιαφέροντος σε χαμηλότερα επίπεδα επιτρέπουν τη διολίσθηση του ΓΔ σε αρνητικές περιοχές. Χαρακτηριστικό του αρνητικού κλίματος είναι η υποχώρηση των τιμών των μετοχών κάτω από αυτές που διενεργούνται τα placements με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις των Τράπεζας Πειραιώς και Ελληνικής Τεχνοδομικής.

»Κατά τη γνώμη μας, ο ΓΔ θα συνεχίσει την καθοδική του κίνηση και σήμερα, με πρώτο σημείο αναφοράς το ψυχολογικό όριο των 4,000 μονάδων, με την αργία της Καθαρής Δευτέρας να αυξάνει την επιφυλακτικότητα του επενδυτικού κοινού».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα