Παραβάσεις μετά από ελέγχους της Νομ. Θεσσαλονίκης στην αγορά

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 15:04

Παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια εντατικών ελέγχων που διεξήχθησαν από συνεργεία ελεγκτών της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης σε σούπερ-μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα Κεντρικής Αγοράς κλπ., εν όψει της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής.

Συγκεκριμένα:

- Σε ένα ιχθυοπωλείο στην αγορά ΜΟΔΙΑΝΟ αναγραφόταν στις πινακίδες πώλησης ότι οι βακαλάοι, τα χταπόδια και τα φαγκριά ήταν Ελληνικής προέλευσης, ενώ από τα τιμολόγια προέκυψε ότι προέρχονταν από την Τουρκία.

- Σε δυο ιχθυοπωλεία στην αγορά ΜΟΔΙΑΝΟ βρέθηκαν και δεσμεύθηκαν περίπου 115 κιλά γαρίδες, καραβίδες και σουπιές, τα οποία οι καταστηματάρχες είχαν καταψύξει παράνομα μόνοι τους, με σκοπό να τα αποψύξουν και να τα διαθέσουν ως νωπά. Στο ένα κατάστημα την ώρα του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι διενεργούσε απόψυξη κατεψυγμένων χταποδιών.

- Σε ένα ιχθυοπωλείο στην αγορά ΜΟΔΙΑΝΟ κατεστράφη 1,5 κιλό βακαλάοι νωποί ακατάλληλοι προς βρώση.

- Σε κατάστημα ξηρών καρπών στην αγορά ΒΛΑΛΗ η αναγραφή στις πινακίδες της χώρας προέλευσης αναγραφόταν με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραπλανούνται οι καταναλωτές.

- Σε κατάστημα ειδών παντοπωλείου στην αγορά ΒΛΑΛΗ αναγραφόταν σε όσπρια (φασόλια, ρεβύθια, φακές κλπ) ότι ήταν ελληνικής προέλευσης, ενώ στην πραγματικότητα ήταν από την Πολωνία την Τουρκία και άλλες χώρες. Επίσης σε παρόμοιο κατάστημα δεν αναγραφόταν σε κανένα από τα πωλούμενα όσπρια η χώρα προέλευσης.

Στ) Σε σούπερ Μάρκετ η συντήρηση των ειδών τα οποία αλλοιώνονται εύκολα όπως (ταραμά, ταραμοσαλάτες κλπ) ήταν πλημμελής, σε θερμοκρασίες υψηλότερες από τις επιτρεπόμενες.

Ζ) Σε Λαϊκή αγορά διαπιστώθηκε η πώληση λαχανικών με παραπλανητικές πινακίδες (διπλές τιμές) και η πώληση προϊόντων χωρίς τιμολόγια αγοράς.

Επίσης ελήφθησαν δείγματα ταραμά, ταραμοσαλάτας, τουρσιών, χαλβά και κονσερβών ιχθυηρών για να εξεταστούν από το Γενικό Χημείο του Κράτους για τις χρωστικές ουσίες, τα συντηρητικά και την παρουσία βαρέων μετάλλων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα