Β.Φ.Λ.: Αναστολή χρηματοδότησης για το εργοστάσιο της Καβάλας

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 15:50

Την αναστολή της χρηματοδότησης για καταβολή μισθοδοσίας και αγορά πρώτων υλών, αποφάσισε η διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ.) για το εργοστάσιο της Καβάλας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας Χρήστου Τσιμέρογλου, «πρόκειται για μια αντίδραση των τραπεζών - μετόχων της Β.Φ.Λ. στην πίεση από το υπουργείο Απασχόλησης για λειτουργία με κάποια άλλη μορφή του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Τσιμέρογλου υποστήριξε ότι «προχθές το πρωί είχαν κατατεθεί επιταγές ύψους 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,9 εκατ. ευρώ ήταν για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις της εταιρείας και τα υπόλοιπα για μισθοδοσία και πρώτες ύλες, αλλά μετά τις απέσυραν». Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι η απόσυρση των επιταγών έγινε μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη για συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης με κάποιες αλλαγές.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Τσιμέρογλου επισήμανε ότι «οι μέτοχοι είχαν πάρει αποφάσεις εξυγίανσης της Β.Φ.Λ. με κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και μετά τις δηλώσεις του κ. Τσιτουρίδη αποφάσισαν να μη χρηματοδοτήσουν γιατί μπορεί να έχουν και ποινικές ευθύνες αν χρηματοδοτήσουν το εργοστάσιο και δεν υπάρξει κερδοφορία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα