Μοσκοβισί για αφορολόγητο- παροχές: Όλα στο τραπέζι

«Με συνεννόηση στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας»
Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 16:10
UPD:16:27
EPA/OLIVIER HOSLET

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected] 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ήταν ποτέ υπέρ υψηλής υπεραπόδοσης σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα και η  Ελλάδα δεν θα πρέπει να επιτυγχάνει υπεραπόδοση για πάντα, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, κατά την  παρουσίαση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων.

Σύμφωνα με το Γάλλο επίτροπο, υπάρχουν δεσμεύσεις που πρέπει να γίνουν σεβαστές αλλά όχι η υπερκέραση των στόχων συνεχώς και στο μέλλον θια γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το θέμα αυτό.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν και κατά πόσο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον κοινωνικά μέτρα στην Ελλάδα, όπως η 13η σύνταξη ή οι 120 δόσεις, ο Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να παρέμβουμε ενεργά στη χάραξη πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται στο πλαίσιο της  ενισχυμένης εποπτείας.  

Διευκρίνισε επίσης ότι οι προβλέψεις δεν λαμβάνουν υπόψη το πρόγραμμα σταθερότητας που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές και υπενθύμισε ότι το Eurogroup έχει ήδη δεχθεί ότι θα μπορούσαν να ληφθούν κάποια κοινωνικά μέτρα, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να προηγηθεί λεπτομερής υπολογισμός στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα