YΠΟΙΟ: Υπογραφή συμφωνίας με LSE

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 17:25

Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το London School of Economics υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο σκοπός αυτής της συμφωνίας είναι η ίδρυση θέσης επιστημονικού συνεργάτη σε μία βάση συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο και το Ελληνικό Παρατηρητήριο, η οποία θα επιτρέπει στο Παρατηρητήριο:

1. να παρέχει εξειδικευμένη ερευνητική εμπειρία σε θέματα που επηρεάζουν τις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις γείτονες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης,

2. να αναπτύξει σχετικό ερευνητικό δίκτυο με συνεργάτες στην Ελλάδα, την Νοτιοανατολική Ευρώπη και το LSE,

3. να διευκολύνει τη διεξαγωγή υψηλής ποιότητας έρευνας, η οποία να είναι άμεσου ενδιαφέροντος για όσους διαμορφώνουν την πολιτική, για τους παρατηρητές και για τους δημοσίους οργανισμούς στην Ελλάδα, στην ευρύτερη περιοχή και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση,

4. να δημιουργήσει μία βάση για τη διάδοση αυτής της γνώσης, και

5. να προσφέρει τη δυνατότητα σε έναν κατάλληλο υποψήφιο να ασχοληθεί με την έρευνα και ακαδημαϊκές δραστηριότητες σε ένα από τα κορυφαία ιδρύματα στον τομέα των κοινωνικών επιστημών.

«Πιστεύω ότι η συμφωνία μας με το LSE θα βοηθήσει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας αυτής προς όφελος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των γειτόνων της. Η εμπειρία που διαθέτει το LSE σε διάφορα οικονομικά θέματα και η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί από την έδρα, την οποία ιδρύσαμε σήμερα, μπορούν να θέσουν τις βάσεις για μια συνεχή βελτίωση των προοπτικών της περιοχής», δήλωσε ο υπουργός.

«Η συμφωνία αυτή θα μας βοηθήσει να σχηματίσουμε σταθερές και βελτιούμενες προοπτικές όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει μεγάλη επιτυχία και θέλω να ευχαριστήσω το LSE για την υποστήριξή του», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα