«Με τη συμπεριφορά των εργοδοτών, τραπεζιτών και βιομηχάνων, γίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια αμφισβήτησης και αποδυνάμωσης και, στο τέλος, κατάργησης του ίδιου του συνδικαλιστικoύ κινήματος. Γιατί εάν ένα συνδικαλιστικό κίνημα δεν υπογράφει συλλογικές συμβάσεις τότε δεν είναι κίνημα των εργαζομένων, αλλά είναι πολιτιστικός σύλλογος.
Τι θα πει, δεν συζητάνε μεταξύ τους οι τραπεζίτες γιατί είναι ανταγωνιστές; Και οι βιομήχανοι είναι ανταγωνιστές και οι έμποροι είναι ανταγωνιστές και οι βιοτέχνες είναι ανταγωνιστές. Αν όλοι αυτοί δεν συζητήσουν για συλλογικές διαπραγματεύσεις, τότε πώς θα υπάρξουν συλλογικές συμβάσεις;
Αυτά τα πράγματα πρέπει η κυβέρνηση αμέσως να τα αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να τα αφήνει να ανθοφορούν για να καρποφορήσουν και να οδηγήσουν σε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Τι θα πει δεν διαπραγματεύονται; Τον πλούτο που παρήχθη με το έργο των εργαζομένων; Αυτή μας τη θέση την κατανόησε και την υποστήριξε πλήρως στις απαντήσεις που μας έδωσε, στον διάλογο που ανεπτύχθη ο κύριος Πρόεδρος», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/03/1162166.htm ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος.
Για την πολιτική επιστράτευση, ο κ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε διαδικασία διαλόγου για οποιοδήποτε θέμα εάν πάνω από το κεφάλι μας υπάρχει το αντιδημοκρατικό αυτό μέτρο» και μετέφερε την αντίθεση του κ. Παπούλια στην πολιτική επιστράτευση. «Θεωρεί ότι δεν εξαντλήθηκαν οι διαδικασίες διαλόγου και οι δυνατότητες που υπήρχαν για συνεννόηση».
Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, έθιξε και το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας, διότι το 20% περίπου των αλλοδαπών είναι ασφαλισμένο, ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες είναι οι μετανάστες σήμερα στη χώρα μας και γίνεται τεράστια εκμετάλλευση όλου αυτού του ανθρώπινου εργατικού δυναμικού.