Στην τελική ευθεία τα ν/σχ για τον ιαματικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2006 17:29

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επεξεργασία δύο νομοσχεδίων για τον ιαματικό τουρισμό και για τον αγροτουρισμό, ανέφερε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά κατά την σημερινή επετειακή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Η κ. Πετραλιά σημείωσε ότι στα δύο τελευταία χρόνια διπλασιάστηκε η δαπάνη προβολής και επικοινωνίας της χώρας και, μετά και την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, σημειώθηκε αύξηση στο τουριστικό ρεύμα το 2005 σε απόλυτους αριθμούς, ποιότητα και εισπράξεις.

Υπογράμμισε ακόμα τη συμβολή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μεταολυμπιακή Ελλάδα θα καταφέρει να ακολουθήσει τα νέα τουριστικά ρεύματα της εποχής και να βελτιώσει το τουριστικό μας προϊόν, με στόχο την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα.

Η υπουργός επίσης ανέφερε ότι, κατά την τελευταία διετία, τριπλασιάσθηκε και αναβαθμίστηκε ποιοτικά η ελληνική παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις και διεθνή φόρα, αυξήθηκε ο εσωτερικός τουρισμός με την ενίσχυση των νομαρχιών και της περιφέρειας, επιδοτήθηκαν οι νομαρχίες και συντονίζεται η τουριστική προβολή της περιφέρειας, απλοποιούνται οι διαδικασίες έκδοσης δικαιολογητικών στον τομέα των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων, επιδοτήθηκε και συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός των τουριστικών λεωφορείων, προχώρησε η κατασκευή εννέα τουριστικών αγκυροβολιών, ενώ άλλες εννέα μαρίνες οδηγούνται προς δημοπράτηση, ενισχύθηκε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού κλπ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα