Προώθηση του ελαιολάδου και της κρητικής διατροφής

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2006 18:02

Εκδήλωση για την προβολή του ελαιολάδου και της κρητικής διατροφής πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία των Κρητών ευρωβουλευτών Γιώργου Χατζημαρκάκη (Γερμανός Ευρωβουλευτής, κρητικής καταγωγής), Κωστή Χατζηδάκη, Σταύρου Αρναουτάκη, και Νίκου Σηφουνάκη.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της χρησιμότητας του ελαιολάδου, που αποτελεί βασικό στοιχείο της κρητικής διατροφής, πολύ περισσότερο σήμερα που οι καταναλωτές ανησυχούν για την ποιότητα των τροφίμων. Οι τέσσερις ευρωβουλευτές θεωρούν ότι η προώθηση του ελαιολάδου και της κρητικής διατροφής μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, αλλά και στην τόνωση των ελληνικών εξαγωγών.

Η εκδήλωση περιλάμβανε, στο πρώτο μέρος της, συζήτηση για το ελαιόλαδο ως βάση της υγιεινής κρητικής διατροφής, στην οποία μίλησαν ο Επίτροπος Σταύρος Δήμας ο συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης, ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Καστανάς, ο Πρόεδρος της "Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης" Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Γερμανικής "Επιτροπής για το ελαιόλαδο" Ντίτερ Όμπεργκ και ο Παναγιώτης Μπαρζούκας από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε δεξίωση με κρητικά προϊόντα και έκθεση φωτογραφίας με αρχειακό υλικό για την Ελιά και το Ελαιόλαδο από τη συλλογή του Νίκου Ψιλάκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα