Εως τις 14 Μαρτίου η απόφαση για Bobov Dol

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 10:08

Η μοναδική λύση για τη διατήρηση του κοινωνικο-οικονομικού καθεστώτος στην περιοχή του θερμοηλεκτρικού σταθμού Bobov Dol και των ομώνυμων ανθρακωρυχείων είναι η συνέχιση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

Τα παραπάνω δήλωσε χθες σε ειδική συνέντευξη Τύπου ο εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας (ΥΙΒ), κ. Τόντορ Νικόλοβ, μόλις μία εβδομάδα πριν από τη λήξη της προθεσμίας έκδοσης της απόφασης της τριμελούς σύνθεσης του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας σχετικά με την προσφυγή της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας σταμάτησε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού από την προηγούμενη διοίκηση της ΥΙΒ με απόφαση, κατά της οποίας έχει στραφεί δικαστικά ο υποψήφιος αγοραστής που προκρίθηκε, η ΔΕΗ. Η απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να εκδοθεί έως τις 14 Μαρτίου.

Για την εξαγορά του σταθμού η ΔΕΗ είχε προσφέρει περίπου 71 εκατ. ευρώ, ενώ ο δεύτερος υποψήφιους αγοραστής, η ιταλική ENEL μόλις 100,5 χιλ. ευρώ. Η ΥΙΒ θα συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση του δικαστηρίου, υπογράμμισε ο κ. Νικόλοβ προσθέτοντας πως στην περίπτωση που αυτή δικαιώνει την ΔΕΗ θα ξεκινήσουν αμέσως συνομιλίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Σε περίπτωση απόρριψης της προσφυγής της ΔΕΗ η τελευταία μπορεί να προσφύγει στην πενταμελή σύνθεση του δικαστηρίου.

Πηγή: Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα