VNU: Συμφωνία για την εξαγορά της στα 7,5 δισ. ευρώ

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 10:12

ΣΥΜΦΩΝΙΑ να πουληθεί, αντί του ποσού των περίπου 7,5 δισ. ευρώ (8,9 δισ. δολ.) σε έναν όμιλο εταιρειών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της Blackstone Group και της Kohlberg Kravis Roberts & Co., έκλεισε η VNU NV, η ολλανδική εταιρεία που έχει στην κυριότητά της την εταιρεία ερευνών αγοράς, ACNielsen και το περιοδικό Billboard.

«Το συμβουλευτικό και το διοικητικό συμβούλιο, αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν την προτεινόμενη προσφορά», ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση στο Web site της η VNU.

Οι εταιρείες επενδύσεων προσέφεραν 28,75 ευρώ για κάθε μία μετοχή της VNU, πάνω από την κλίμακα των 28 έως 28,50 ευρώ, που είχε πει η εταιρεία ότι ενδέχεται να είναι η προσφορά τον Ιανουάριο. Η προσφορά είναι 5,1% υψηλότερη από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής, στα 27,36 ευρώ η μία.

Οι μέτοχοι της VNU, συμπεριλαμβανομένης της Knight Vinke Asset Management LLC είχαν διαφωνήσει στο θέμα της αξίας της εταιρείας. Τον Φεβρουάριο τα στελέχη της Knight Vinke συναντήθηκαν με το διοικητικό συμβούλιο της VNU με θέμα την ανεξάρτητη μελέτη της αξίας της VNU. Επίσης η εταιρεία έχει στην κυριότητά της το περιοδικό Hollywood Reporter και την Nielsen Media Research για την τηλεθέαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα