Στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ αναμένεται να περάσει ο βουλγαρικός Bobov Dol

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 17:58

Στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ αναμένεται να περάσει σύντομα, μετά από πολύμηνες παλινωδίες, ο βουλγαρικός θερμοηλεκτρικός σταθμός Bobov Dol, ισχύος 630 MW. Αν και εκκρεμεί δικαστική απόφαση για το όλο θέμα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/08/1163381.htm , η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας τάσσεται πλέον ανοιχτά υπέρ της ελληνικής εταιρείας.

«Δεν υπάρχει καλύτερος αγοραστής. Σε περίπτωση μελλοντικού νέου διαγωνισμού, είμαι σίγουρος ότι οι προσφορές θα είναι πολύ χαμηλότερες από τα 71 εκατ. ευρώ, που πρότεινε η ΔΕΗ», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας, Τοντόρ Νικόλοφ.

Ωστόσο, υπό την πίεση και των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έχουν εξαγγείλει 12.000 ανθρακωρύχοι, λόγω του φόβου ότι θα μείνουν στον δρόμο, η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων επιμένει στη χρήση τοπικού λιγνίτη. Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, ο κ. Νικόλοφ δήλωσε ότι ο θερμοηλεκτρικός σταθμός θα γίνει ελληνικός, «μόνο αν γίνει δεκτός ο όρος να δουλεύει με βουλγαρικό κάρβουνο». Οι όροι του διαγωνισμού δεν ανάγκαζαν τον νέο ιδιοκτήτη να συνεχίσει να αγοράζει λιγνίτη από τα 12 λιγνιτωρυχεία της περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα