Credit Suisse, Deutsche, Merrill: Στη δημόσια εγγραφή 10 δισ. δολ. της ICBC

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 11:42

ΤΗΝ πώληση των μετοχών της Industrial & Commercial Bank of China, ύψους τουλάχιστον 10 δισ. δολ., θα διαχειριστούν Credit Suisse Group, Deutsche Bank AG και Merrill Lynch & Co., σύμφωνα με αξιωματούχους της μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Goldman Sachs Group Inc. εξαιρέθηκε από τη δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Η China International Capital Corp., στην οποία η Morgan Stanley, έχει μερίδιο 34% και η ICEA Securities Ltd., το σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής της Industrial & Commercial, θα συμμετάσχουν επίσης στην πώληση των μετοχών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η εισαγωγή των μετοχών της τράπεζας στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο μέσα σε επτά χρόνια, αποφέροντας αμοιβές 300 εκατ. δολ. για τους τραπεζίτες. Η Κίνα, είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων των επενδυτικών τραπεζών στην Ασία, εκτός της Ιαπωνίας, με τις εταιρείες της χώρας να ετοιμάζονται να πουλήσουν μετοχές αξίας 29 δισ. δολ., μέσα στο επόμενο έτος.

Ο εκπρόσωπος της Industrial & Commercial Bank, Xie Taifeng αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως έκανε και ο Edward Naylor, εκπρόσωπος της Goldman στο Χονγκ Κονγκ. Η Josephine Lee, εκπρόσωπος της Credit Suisse στο Χονγκ Κονγκ, ο Mike West της Deutsche Bank και ο Rob Stewart της Merrill Lynch, επίσης αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Δεν είναι σαφές εάν όλες οι τράπεζες προσελήφθησαν για να μοιραστούν τον ίδιο ρόλο, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα