Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 11:42

Credit Suisse, Deutsche, Merrill: Στη δημόσια εγγραφή 10 δισ. δολ. της ICBC

ΤΗΝ πώληση των μετοχών της Industrial & Commercial Bank of China, ύψους τουλάχιστον 10 δισ. δολ., θα διαχειριστούν Credit Suisse Group, Deutsche Bank AG και Merrill Lynch & Co., σύμφωνα με αξιωματούχους της μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Goldman Sachs Group Inc. εξαιρέθηκε από τη δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Η China International Capital Corp., στην οποία η Morgan Stanley, έχει μερίδιο 34% και η ICEA Securities Ltd., το σκέλος της επενδυτικής τραπεζικής της Industrial & Commercial, θα συμμετάσχουν επίσης στην πώληση των μετοχών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η εισαγωγή των μετοχών της τράπεζας στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο μέσα σε επτά χρόνια, αποφέροντας αμοιβές 300 εκατ. δολ. για τους τραπεζίτες. Η Κίνα, είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων των επενδυτικών τραπεζών στην Ασία, εκτός της Ιαπωνίας, με τις εταιρείες της χώρας να ετοιμάζονται να πουλήσουν μετοχές αξίας 29 δισ. δολ., μέσα στο επόμενο έτος.

Ο εκπρόσωπος της Industrial & Commercial Bank, Xie Taifeng αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως έκανε και ο Edward Naylor, εκπρόσωπος της Goldman στο Χονγκ Κονγκ. Η Josephine Lee, εκπρόσωπος της Credit Suisse στο Χονγκ Κονγκ, ο Mike West της Deutsche Bank και ο Rob Stewart της Merrill Lynch, επίσης αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Δεν είναι σαφές εάν όλες οι τράπεζες προσελήφθησαν για να μοιραστούν τον ίδιο ρόλο, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.