Petrobras: Εξερεύνηση για πετρέλαιο σε Ουκρανία, Τουρκία, Αίγυπτο

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 12:22

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ για άδειες στην Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ουκρανία, κάνει η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας, Petroleo Brasileiro SA, καθώς κάνει σχέδια επέκτασης σε νέες περιοχές.

Η Petrobras, όπως είναι γνωστή η εταιρεία που εδρεύει στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, έδωσε μάχη τον περασμένο μήνα με την Exxon Mobil Corp., την BP Plc και την Total SA, προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα εξερεύνησης πετρελαίου σε δύο από τις τρεις πετρελαιοπηγές στη Μαύρη Θάλασσα, τις οποίες προσέφερε η Τουρκία. Επίσης, η εταιρεία της Βραζιλίας, ανταγωνίζεται με την Royal Dutch Shell Plc και το σκέλος της ρωσικής OAO Gazprom για πετρελαιοπηγές στην Ουκρανία.

«Θα γίνουμε ηγέτες στην εξερεύνηση πετρελαίου στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Petrobras, Jose Sergio Gabrielli, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Λονδίνο.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις κατά 48% στα επίπεδα ρεκόρ των 18 δισ. δολ. το 2006, σύμφωνα με τον Gabrielli στις 20 Φεβρουαρίου. Η επένδυση θα χρηματοδοτήσει την εξερεύνηση για νέα αποθέματα πετρελαίου, καθώς η Petrobras περιμένει να καταστεί εταιρεία εξαγωγής πετρελαίου της Βραζιλίας για πρώτη φορά φέτος, με την έναρξη της παραγωγής στην εγκατάσταση Ρ-50 τον Μάρτιο ανοιχτά του Ρίο ντε Τζανέϊρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα