Χ.Α.: Πολιορκεί τις 780 μονάδες ο Γ.Δ.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 15:01
UPD:15:06
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με «όρεξη» για συναλλαγές, όπως μαρτυρούν τα επίπεδα του τζίρου, και θετική, αλλά όχι πανηγυρική διάθεση επέστρεψαν οι επενδυτές στο Χ.Α., που είχε μείνει κλειστό Παρασκευή και Δευτέρα. Οι τράπεζες πετυχαίνουν πάντως να κερδίσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον. 

Στις 14:50 μμ ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,2% στις 779,6 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 32 εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται περίπου 0,5%, ενώ εκείνος της μεσαίας βρίσκεται υπό πίεση και υποχωρεί οριακά. Σε επίπεδο κλάδων πέραν εκείνου των τραπεζών, που έχει ρόλο σταθερού πρωταγωνιστή και ενισχύεται σήμερα 1,55%, την παράσταση κλέβει και εκείνος των τροφίμων- ποτών. Ο δείκτης του κάνει άλμα 1,9%. 

Στον αντίποδα πτώση της τάξης του 1,85% καταγράφει ο κλάδος επιχειρήσεων κοινής ωφελείας. 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο σχεδόν 10% τον τελευταίο μήνα, ενώ τα κέρδη του από τις αρχές του έτους υπερβαίνουν το 25%, με το θετικό κλίμα για τα ελληνικά ομόλογα να ανοίγει όπως φαίνεται και την όρεξη για μετοχές. 

Επενδυτικοί οίκοι σχολιάζουν πως το ελληνικό ενεργητικό στηρίζουν και οι προσδοκίες ότι η κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές θα επιμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ενώ θα προωθήσει πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις πολιτική. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα