Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη, παρά τα κέρδη του ενεργειακού κλάδου

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 14:52
UPD:15:03
REUTERS/STAFF

Αρνητική η εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον «πακτωλό» αποτελεσμάτων τριμήνου που πρόκειται να ανακοινωθούν εντός των επομένων ημέρων και εν μέσω ανησυχιών μήπως οι αρχές της Κίνας κλείσουν τις «στρόφιγγες» ρευστότητας, περιορίζοντας τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Η άνοδος των μετοχών του ενεργειακού κλάδου, χάρη στο ράλι των τιμών του πετρελαίου, προσέφερε ανάχωμα στις ευρωπαϊκές μετοχές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρούσε 0,3%,  έπειτα από το ανοδικό σερί επτά συνεδριάσεων.  Αρνητική η εικόνα σε όλα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με εξαίρεση το Λονδίνο, όπου ο FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,4%.

Η μετοχή της Umicore έκανε βουτιά 16%, αφότου ο βελγικός όμιλος προειδοποίησε ότι οι ρυθμοί αύξησης εσόδων και κερδών του 2020 θα είναι κατώτεροι των προηγούμενων εκτιμήσεων, λόγω καθυστερήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα και στις αγορές ενεργειακής αποθήκευσης. Η υποχώρηση της Umicore ήταν βαρίδι για τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών, που σημείωνε απώλειες 1,5%.

Πιέσεις δέχθηκε και ο κλάδος των τραπεζών, με τον δείκτη να απομακρύνεται από τα υψηλά εξαμήνου και με την προσοχή στραμμένη στα αποτελέσματα τριμήνου από μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες όπως οι UBS, Credit Suisse και Barclays.

Κόντρα στο αρνητικό momentum οι μετοχές εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, που εμφάνισαν κέρδη έως και 2%, χάρη στο ράλι των τιμών του πετρελαίου.

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • SXXP



Σχολιασμένα