Άλμα του bitcoin σε υψηλά εξαμήνου

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 14:09
UPD:14:14
EPA/SASCHA STEINBACH

Σε υψηλά εξαμήνου αναρριχήθηκε το bitcoin, δίνοντας ώθηση και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα και αναπτερώνοντας τις ελπίδες για μια νέα «άνοιξη» στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων, έπειτα από το κραχ της προηγούμενης χρονιάς.

Το bitcoin ενισχύθηκε έως και 4,5%, καταφέρνοντας ενδοσυνεδριακά να ξεπεράσει τα 5.600 δολάρια, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Νοεμβρίου. Ανοδικά κινήθηκαν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, όπως το ethereume και XRP της Ripple.

Στη διάρκεια του Απριλίου, το bitcoin καταγράφει κέρδη πάνω από 35%, που οφείλονται κυρίως στο απότομο άλμα σχεδόν 20% που είχε προβληματίσει έντονα τους traders, φέρνοντας και πάλι στο φως τα «τρωτά» σημεία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Από τις αρχές του έτους, το bitcoin έχει ανατιμηθεί πάνω από 10% έναντι του δολαρίου, έχει όμως να διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση μέχρις ότου προσεγγίσει τα ιστορικά υψηλά που είχε αγγίξει στη διάρκεια των ημερών του επενδυτικού «πυρετού» στην αγορά κρυπτονομισμάτων το 2017, τότε που είχε φθάσει μία ανάσα από τα 20.000 δολάρια, μονοπωλώντας το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Στη διάρκεια το πρώτου τριμήνου, είχε εμφανίσει κέρδη 8,8%.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα