Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co., καθώς αναμένεται ότι το πιο ισχυρό δολάριο θα επηρεάσει την αξία των πωλήσεών τους στο εξωτερικό. Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία αναρριχήθηκε στα ύψη οδεύοντας να σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις μέσα στην εβδομάδα, σε σύνολο έξι εβδομάδων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, ο οποίος υπολογίζεται σε δολάρια, σημείωσε άνοδο 0,2 μονάδων, φθάνοντας στις 125,53 μονάδες στις 12:45 μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει απώλειες 0,3% αυτήν την εβδομάδα, σημειώνοντας δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση.

Ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1%, φθάνοντας στις 16.195,46 μονάδες και οδεύει να κλείσει αυτήν την εβδομάδα με άνοδο 3,4%, τη μεγαλύτερη, από τη χρονική περίοδο που έληξε στις 27 Ιανουαρίου. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. κινήθηκαν ανοδικά, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Bank of Japan ότι το κόστος δανεισμού θα διατηρηθεί κοντά στο μηδέν, καταδεικνύοντας συγχρόνως ότι η εσωτερική ζήτηση θα τροφοδοτήσει την ανάκαμψη στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία και τις Φιλιππίνες. Το δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι των 15 νομισμάτων της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού αυτόν τον μήνα, με μόνη εξαίρεση το πέσο των Φιλιππίνων, καθώς εικάζεται ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ, θα συνεχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, σημείωνε απώλειες 0,5%, οδεύοντας να κλείσει την εβδομάδα με τις χειρότερες επιδόσεις σε χρονικό διάστημα πλέον των τεσσάρων μηνών.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 118,55 γιέν στις 12 μ.μ. στο Τόκυο, από 118,21 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη και 116,38 γιέν στις 3 Μαρτίου. Το ουόν της Ν. Κορέας υποχώρησε 1,2%, φθάνοντας στα 983 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες πέντε ημερών, από τις 21 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Seoul Money Brokerage Services Ltd.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα