Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006 09:49
UPD:10:44

Εγνατία Χρηματιστηριακή: «Περαιτέρω αγοραστικό ενδιαφέρον είναι πιθανό, καθώς πολλές μετοχές επέστρεψαν σε ελκυστικά επίπεδα μετά την πρόσφατη υποχώρηση της αγοράς. Ωστόσο, αναμένουμε επιφυλακτικότητα από τους επενδυτές παρακολουθώντας τις εξελίξεις στις ξένες αγορές».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά αντέδρασε θετικά μετά από τις πιέσεις των τελευταίων ημερών με την πλειοψηφία των μετοχών να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Η άνοδος που πραγματοποιήθηκε χτες θεωρείται τεχνική αντίδραση αλλά δεν πιστεύουμε ότι ολοκληρώθηκε η διορθωτική πορεία. Χρειάζεται προσοχή και επενδυτικές κινήσεις με μέτρο και σύνεση. Αναλόγως του πως θα κινηθούν οι διεθνείς αγορές θα κατευθυνθεί και η ελληνική αγορά».

Fortius Finance: «Μπορεί η ανάκαμψη της αγοράς να ήταν περισσότερο από ικανοποιητική χθες, αλλά το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό (αυξήσεις επιτοκίων, αποκόμιση κερδών ιδίως στις αναδυόμενες αγορές) περισσότερο ενισχύει την επιφυλακτικότητα των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα, παρά τείνει υπέρ της αύξησης θέσεων στην τρέχουσα φάση.

Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την προσπάθεια κίνησης του ΓΔ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με την πορεία των ξένων δεικτών να αποτελεί ουσιαστικό σημείο αναφοράς στην τρέχουσα φάση, όπως και το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων».

Aspis Bank: «Οι δείκτες του αµερικανικού χρηµατιστηρίου κινήθηκαν πτωτικά χθες κυρίως λόγω της σηµαντικής υποχώρησης της µετοχής της Google αλλά και εν αναµονή για τα στοιχεία σχετικά µε τα στοιχεία για την ανεργία και τη µεταβολή των θέσεων εργασίας που θα δηµοσιευθούν σήµερα. Θεωρούµε πιθανό οι ευρωπαϊκές αγορές να επηρεαστούν αρνητικά. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, δεν αποκλείουµε την εµφάνιση τάσεων συσσώρευσης µετά την απότοµη χθεσινή ανοδική αντίδραση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα