Capital One: 14,6 δισ. δολ. για τη North Fork

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 07:27

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, να εξαγοράσει την North Fork Bancorp, αντί του ποσού των 14,6 δισ. δολ., έκλεισε η Capital One Financial Corp., με στόχο την ολοκλήρωση της μετατροπής από την τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία έκδοσης Visa και MasterCard, σε μία από τις 10 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ.

Η Capital One θα καταβάλει 31,18 δολ. σε μετρητά και μετοχές για κάθε μία μετοχή της North Fork, σύμφωνα με τον Richard Woods, εκπρόσωπο της εταιρείας. Η τιμή, είναι 23% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της North Fork στις 10 Μαρτίου.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της North Fork, John Kanas, 59 ετών, συμφώνησε μετά την υποχώρηση της μετοχής κατά 9% τους τρεις τελευταίους μήνες. Ο ίδιος θα διοικήσει της τραπεζικές λειτουργίες της Capital One, συμπεριλαμβανομένης και της Hibernia Copr., της δανείστριας με έδρα τη Ν. Ορλεάνη, που εξαγοράστηκε τον Νοέμβριο, αντί του ποσού των 4,8 δισ. δολαρίων.

Ο Κanas και τα άλλα στελέχη της North Fork δεν βρέθηκαν αμέσως για να σχολιάσουν το θέμα.

Η Capital One, με έδρα τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και επικεφαλής τον πρόεδρο και ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή, Richard Fairbank, 55 ετών, θα καταβάλει τα 2/3 της τιμής εξαγοράς σε μετοχές και το λοιπό 1/3 σε μετρητά. Οι μετοχές της πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 15%.

Η North Fork, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία υπερδιπλασιάστηκε τα τρία τελευταία χρόνια, είναι από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη μητροπολιτική Ν. Υόρκη. Η Bank of America Corp., η HSBC Holdings PLC και η Sovereign Bancorp Inc., επεκτείνονται επίσης σε αυτήν την περιοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα