Kia Motors: Κατασκευάζει το πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 09:38

ΣΤΗΝ κατασκευή εργοστασίου στο Γουέστ Πόϊντ της Τζώρτζια των ΗΠΑ, θα προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας, Kia Motors Corp., διαλέγοντας το κοντινότερο μέρος με το εργοστάσιο της μητρικής της στις ΗΠΑ, Hyundai Motor Co., προκειμένου να καλύψει την αύξηση των πωλήσεων στη Β. Αμερική.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Kia, Chung Eui-Sun και ο κυβερνήτης της Τζώρτζια, Sonny Perdue, υπέγραψαν συμφωνία σήμερα στη Σεούλ για την κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο είναι το πρώτο της Kia στις ΗΠΑ, στα σύνορα με την Αλαμπάμα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η παραγωγή, αναμένεται να ξεκινήσει το 2009.

Οι ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίας επεκτείνονται στις ΗΠΑ, καθώς η General Motors Corp. και η Ford Motor Co. μειώνουν την παραγωγή τους. Η Toyota Motor Corp. κατασκευάζει εργοστάσιο παραγωγής φορτηγών αυτοκινήτων στο Τέξας και η Ηyundai Motor, άνοιξε πέρυσι εργοστάσιο στην Αλαμπάμα. Η Hyundai Motor Group επιδιώκει να καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους αυτοκινήτων στον κόσμο, μέχρι το 2010.

Η Hyundai Motor, κατέχει μερίδιο 38,7% στην Kia. Επιπλέον, μαζί με το νέο εργοστάσιο της Kia, η Hyundai κατασκευάζει εργοστάσια στην Κίνα και την Ινδία, ενώ ενδέχεται να κατασκευάσει και εργοστάσιο στη Δημοκρατία της Τσεχίας.

Το εργοστάσιο της Kia στην Τζώρτζια έχει σχεδιαστεί για να παράγει μέχρι 300.000 οχήματα ετησίως και θα δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας στην πολιτεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Kia εκτιμά ότι οι συνδυασμένες πωλήσεις της στη Β. Αμερική θα σημειώσουν αύξηση 15%, στα 350.000 αυτοκίνητα το 2006 και θα ανέλθει στα 800.000 οχήματα μέχρι το 2010, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν άνοδο 2,8%, φθάνοντας στα 21,850 ουόν η μία στη Σεούλ και διαπραγματεύθηκαν στα 21.600 ουόν η μία στις 12:31 μ.μ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα