Χωρίς τις 120 δόσεις προς την εφορία το ν/σ του υπ. Εργασίας

Κανονικά προχωρούν οι 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 11:33
UPD:12:35
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χωρίς τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις προς την εφορία θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως επισήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Από πλευράς υπουργείου Εργασίας είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά ταμεία και η κατάθεσή του εξαρτάται αποκλειστικά από τον προγραμματισμό της Βουλής», δήλωσε η υπουργός σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, διευκρινίζοντας ότι σε αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων προς την εφορία.

Σημειώνεται ότι οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης για τις 120 δόσεις προς την εφορία είναι σε εξέλιξη, με τους θεσμούς να πιέζουν για πιο δραστικούς «κόφτες» ως προς την ένταξη οφειλετών στη ρύθμιση, από την οποία πρόκειται να εξαιρεθούν όσοι έχουν καταθέσεις άνω των 20.000 ευρώ ή ακίνητη περιουσία.

Σε ό,τι αφορά τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, «αγκάθι» για την αγορά αποτελεί η εξαίρεση -από τη ρύθμιση- των ασφαλισμένων που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας τα χρέη τους. Επιπλέον, φορείς της αγοράς διεκδικούν να εξαιρεθούν οι εισφορές υγείας από τις οφειλές για την κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα