Στα 140+30 εκατ. ευρώ το ύψος των επενδύσεων από τον Αστέρα

Εντός της επόμενης διετίας η αναβάθμιση της μαρίνας και της παραλίας
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 12:52
UPD:12:52
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Από την έντυπη έκδοση 

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Μία δεύτερη επενδυτική φάση 30 εκατ. που αφορά την αναβάθμιση της μαρίνας και της παραλίας θα υλοποιήσει την επόμενη διετία η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης, παράλληλα με την πώληση των 13 πολυτελών κατοικιών.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε ήδη την πρώτη φάση, επενδύοντας περί τα 140 εκατ. ευρώ, που αφορά την εκ βάθρων ανακαίνιση των δύο κτηρίων Ναυσικά και Αρίων, και αποτελούν το πρώτο ξενοδοχείο της Four Seasons στην Ελλάδα, το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Η επένδυση της Astir, που μαζί με το τίμημα εξαγοράς της εταιρείας υπολογίζεται να ανέλθει σε πάνω από 650 εκατ. ευρώ, συνιστά το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στη χώρα και τοποθετεί την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη του υψηλού τουρισμού, μέσω και της παρουσίας της Four Seasons, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στέλιος Κουτσιβίτης, στη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης της μονάδας.

Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens είναι το πρώτο ξενοδοχείο resort στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ελλάδα του ξενοδοχειακού κολοσσού πολυτελείας και αναμένεται να προσδώσει μια νέα προοπτική για τον τουρισμό πολυτελείας στη χώρα, συμπλήρωσε ο κ. Κουτσιβίτης.

Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν πλήρως τα 130 δωμάτια από τα 303 συνολικά (συμπεριλαμβανομένων και των μπανγκαλόου) και η πληρότητα είναι στο 100%. Σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσουν όλα τα δωμάτια, ενώ οι κρατήσεις για τους επόμενους μήνες είναι σε επίπεδα υψηλότερα από τα προϋπολογισθέντα. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, Σαμ Ιωαννίδη, η νέα μονάδα διαθέτει ακόμη spa υψηλής αισθητικής και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής και ελεύθερου χρόνου. 

Ο νέος Αστέρας και ειδικότερα τα οκτώ εστιατόρια και μπαρ που βρίσκονται εντός του συγκροτήματος αποτελούν ήδη προορισμό για τους Αθηναίους, οι οποίοι τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα πλημμύρησαν τον χώρο.

Η δεύτερη φάση της επένδυσης προβλέπει ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2020 θα ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση της Astir Beach, με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση της εμβληματικής ταυτότητάς της, θέτοντας νέες προδιαγραφές ποιότητας. Επίσης θα προχωρήσει η αναβάθμιση της Astir Marina, για την οποία αναμένεται μέχρι το τέλος του α’ εξαμήνου του 2019 η έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος. Στόχος είναι η μαρίνα να καταστεί εφάμιλλη μαρινών-ορόσημων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών. Επιπλέον, το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την εξέλιξη του προορισμού και το επενδυτικό πλάνο των 650 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο του 2016 από το Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, σε μια συναλλαγή που αποτίμησε το μ/κ της εταιρείας στα 444 εκατ. ευρώ. Η Jermyn Street, υπό την καθοδήγηση της AGC Equity Partners με έδρα το Λονδίνο, αποτελεί επενδυτικό fund στο οποίο μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, καθώς και η τουρκική Dogus Group. 

Απαντώντας ο κ. Κουτσιβίτης σε σχετική ερώτηση της «Ν», σημείωσε ότι το μετοχικό σχήμα της Jermyn Street δεν έχει μεταβληθεί.   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα