Intralot: «Διόρθωση επιχειρηματικής λειτουργίας»

Αποδοτικότερες συνέργειες προανήγγειλε ο Κόκκαλης
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 12:51
Facebook/ Intralot

Από την έντυπη έκδοση 

«Προτεραιότητά μας είναι να διορθώσουμε την επιχειρηματική δραστηριότητά μας», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, Σωκράτης Π. Κόκκαλης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης, αυτό σημαίνει περιορισμό του κόστους μέσω καλύτερων συνεργειών μεταξύ των τμημάτων και μεταξύ κεντρικών γραφείων και θυγατρικών, αποεπένδυση από δραστηριότητες αλλά με ικανοποιητικό οικονομικό αντίτιμο, εξομάλυνση των οικονομικών δεικτών και διευθέτηση της κεφαλαιακής δομής.

Όπως σημειώθηκε, το καλοκαίρι του 2019 θα έχει οριστικοποιηθεί το αναλυτικό πλάνο στρατηγικής της Ιntralot με βάθος τριετίας. «Επιδιώκουμε να αδράξουμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ειδικά στον τομέα των αθλητικών στοιχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Τα τελευταία τρία χρόνια, η INTRALOT έχει επενδύσει στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών επόμενης γενιάς για ψηφιακό μετασχηματισμό λοταριών. Φέτος ξεκινήσαμε τη νέα πλατφόρμα Lottery X και μια νέα πλατφόρμα αθλητικών στοιχημάτων, την Intralot Orion. Αναμένουμε ότι το τρέχον κόστος της ανάπτυξης νέων προϊόντων θα μειωθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των ετών 2019 και 2020 καθώς τα προϊόντα μας θα ωριμάσουν, με αποτέλεσμα την περιοδική εξοικονόμηση κόστους», τόνισε ο κ. Κόκκαλης. Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Έχουμε επιδιώξει μια στρατηγική για την αναδιοργάνωση του χαρτοφυλακίου των αγορών μας τόσο μέσω εκποιήσεων από αναδυόμενες αγορές όσο και μέσω νέων επενδύσεων ανάπτυξης επιχειρήσεων σε ώριμες αγορές». 

Αμερικανική αγορά
Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της Intralot εστίασε στην παρουσία της στην αμερικανική αγορά τονίζοντας πως η αμερικανική επιχείρηση αποτελεί σήμερα το στρατηγικότερο πλεονέκτημά της και προσβλέπει στην αξιοποίηση των θετικών της στοιχείων στην αγορά αυτή, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής συμβολής στα κέρδη από τη νέα επιχείρηση στο Ιλινόις που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019.

Σύμφωνα με τη στρατηγική της διοίκησης για τη διάθεση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων, τονίστηκε πως οι ταμειακές ροές μπορεί να υποστηριχθούν και από τέτοιες εκχωρήσεις, εφόσον οι προοπτικές της αγοράς είναι ευνοϊκές, καθώς τα έσοδα διατίθενται για τη στήριξη των πρωτοβουλιών μείωσης του κόστους. 

Όσον αφορά το Capex, αναμένεται ότι θα επανέλθει στα κανονικά του επίπεδα μετά τις υπερβολικές δαπάνες του 2018. Ωστόσο, όλες αυτές οι ενέργειες αναμένεται να έχουν σημαντική επίπτωση από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και μετά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα