Το Βερολίνο χρειάζεται τριπλάσιες τιμές για τη μετοχή της Commerzbank

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 18:46
UPD:18:47
REUTERS/Ralph Orlowski

Mπορεί μια συγχώνευση μεταξύ Commerzbank και Deutsche Bank να έχει τις «ευλογίες» του Βερολίνου, τα χαμηλά όμως επίπεδα στα οποία έχει υποχωρήσει η μετοχή της Commerzbank συνεπάγονται έναν γάμο επιζήμιο για τη γερμανική κυβέρνηση. Για να προχωρήσει η συγχώνευση χωρίς ζημία του γερμανικού κράτους από τη συγκεκριμένη επένδυση, θα πρέπει να τριπλασιασθεί η αξία των μετοχών της γερμανικής τράπεζας, όπως προκύπτει από υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερωτήματα βουλευτών σχετικά με τις συνομιλίες μεταξύ Commerzbank και Deutsche Bank.

H Γερμανία χρειάσθηκε να προχωρήσει στη διάσωση της Commerzbank στη διάρκεια της πιστωτικής κρίσης και διατηρεί μερίδιο 15,6% στη γερμανική τράπεζα, ανέφερε σε γραπτή απάντηση προς Γερμανούς βουλευτές. Για να εξέλθει της επένδυσης χωρίς ζημία, χρειάζεται τιμή ανά μετοχή στα 26 ευρώ, τη στιγμή που η μετοχή της Commerzbank κινείται κοντά στα 8 ευρώ. Από τις αρχές του έτους, οι μετοχές της γερμανικής τράπεζας υποχωρούν σχεδόν 40%. Το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει σε ποια τιμή θα στήριζε μια εξαγορά ή εάν θα διατηρήσει το μερίδιο ή θα επιδιώξει να αποχωρήσει από την Commerzbank.

Φαίνεται πως η Deutsche Bank δεν αποτελεί τον μοναδικό «μνηστήρα» για την Commerzbank. Η ING Groep φέρεται να έχει προσεγγίσει την Commerzbank εξετάζοντας το ενδεχόμενο συγχώνευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Μanager», που επικαλείται ανώνυμες πηγές. Με βάση το δημοσίευμα, η ING εξέφρασε ενδιαφέρον στη γερμανική κυβέρνηση αλλά και στον διευθύνοντα σύμβουλο της Commerzbank, Μάρτιν Τσίλκε, όμως ο κ. Τσίλκε αρνήθηκε να προχωρήσει σε επίσημες διαπραγματεύσεις.

Και οι δύο τράπεζες αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.


 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα