Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές του κλάδου της ενεργείας, όπως της Woodside Petroleum Ltd. και της PetroChina Co., μετά την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου, στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών της περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης της LG.Philips LCD Co. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Ltd. κινήθηκαν πτωτικά, καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι το κόστος των καυσίμων, θα περιορίσει τα κέρδη τους.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, ο οποίος υπολογίζεται σε δολάρια, σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 126,85 μονάδες, στις 12:32 μ.μ. στο Τόκυο, μετά τη χθεσινή του άνοδο κατά 1,4%. Ο κλάδος της ενεργείας, σημείωσε άνοδο 0,9%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων του περιφερειακού δείκτη.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κέρδιζε 0,1%, φθάνοντας στις 16.380,12 μονάδες. Οι μετοχές της KDDI Corp. και της Toshiba Corp. κινούντο ανοδικά, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, ότι οι εταιρείες ενδέχεται να αυξήσουν το μέρισμά τους για τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου. Πτωτικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία, τη Ν. Ζηλανδία και την Ταϊλάνδη.

Χθες στη Ν. Υόρκη, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 3%, τη μεγαλύτερη, από τις 28 Φεβρουαρίου. Κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πετρέλαιο κέρδιζε 0,6%, ενώ προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 61,85 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα