Υποχωρεί το δολάριο

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006 10:42

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται και σήμερα το δολάριο έναντι των βασικών του ανταγωνιστών εν αναμονή νέων στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν το Φεβρουάριο κατά 0,8% έναντι αύξησης 2,3% τον Ιανουάριο.

Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων οι εν λόγω πωλήσεις εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 0,6%.

Η επίσημη ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου είναι προγραμματισμένη για τις 15:30 (ώρα Ελλάδος). Την ίδια ώρα θα ανακοινωθεί και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τετάρτου τριμήνου και στις 17:00 τα αποθέματα των επιχειρήσεων το μήνα Ιανουάριο.

Τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να ρίξουν φως στις μελλοντικές κινήσεις της Φέντεραλ Ριζέρβ σε ό,τι αφορά τα επιτόκια.

Οι περισσότεροι αναλυτές έχουν προεξοφλήσει περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 10:19, το δολάριο ισοδυναμούσε με 118,55 γιεν έναντι 118,73 γιεν τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,1978 δολάρια έναντι 1,1945 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Από τις αρχές του έτους, το ευρώ ενισχύεται κατά 1,2% έναντι του δολαρίου, καθώς εκτιμάται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει στην άσκηση αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής, αυξάνοντας τα επιτόκια σε υψηλό τετραετίας, στο 3% από το τρέχον 2,5%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα