Telekom Austria: 66% η αύξηση των κερδών

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006 11:10

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 66%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Αυστρίας, Telekom Austria AG, αποτέλεσμα και την εξαγοράς της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, Mobiltel EAD. Η εταιρεία προβλέπει ότι η ανάπτυξη των κερδών θα συρρικνωθεί φέτος.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 41,6 εκατ. ευρώ (49,8 εκατ. δολ.) ή 9 σεντς ανά μετοχή, από 25 εκατ. ευρώ ή 5 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στο 1,17 δισ. ευρώ, από 1,03 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Heinz Sundt, θα παραχωρήσει συνέντευξη για τα τελικά αποτελέσματα, πριν παραδώσει του δουλειά στον επικεφαλής της κινητής τηλεφωνίας, Boris Nemsic, τον Μάϊο. Σήμερα η εταιρεία προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της το 2006 θα αυξηθούν κατά περίπου 5%. Οι πωλήσεις πέρυσι, αυξήθηκαν 7,9%, κυρίως μετά την εξαγορά της Mobiltel, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Βουλγαρίας, τον Ιούλιο.

Στο σύνολο της χρήσης, τα κέρδη της Telekom Austria αναρριχήθηκαν 84%, φθάνοντας στα 417,1 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα των χαμηλότερων φόρων και των τόκων.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας κατέχει μερίδιο 25% στο πρώην μονοπώλιο.

Η εταιρεία προτείνει την καταβολή μερίσματος 55 σεντς ανά μετοχή για τη χρήση του 2005, από 24 σεντς ανά μετοχή την προηγούμενη χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα