Κοντά σε υψηλά οκταμήνου οι ευρωπαϊκές μετοχές

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 20:19
UPD:20:25
REUTERS/STAFF

Κοντά σε υψηλά οκταμήνου επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με πρωταγωνιστές τον κλάδο τηλεπικοινωνιών και εταιρειών λιανικής. Η αισιοδοξία για τις σινο-αμερικανικές εμπορικές συνομιλίες και τα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία αποκλιμάκωσαν τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κινήθηκε ανοδικά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, κλείνοντας με κέρδη 0,16% και επιστρέφοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών. Τα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου έκλεισαν με θετικό πρόσημο, με εξαίρεση τον FTSE 100 του Λονδίνου που παρέμεινε στάσιμος, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε 0,17%, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού έκλεισε με κέρδη 0,11%. Ενισχυμένος κατά 0,16% ήταν και ο FTSE MIB του Μιλάνου.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων εντός της εβδομάδας, ενώ θα περάσουν από το μικροσκόπιο και τα στοιχεία για το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία, αλλά και τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας., που θα δοθούν την Τετάρτη στη δημοσιότητα Οι αναλυτές σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters προβλέπουν επιβράδυνση του κινεζικού ΑΕΠ σε χαμηλά σχεδόν 30ετίας φέτος, στο 6,2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • SXXP



Σχολιασμένα