Energean: Άλμα για τη μετοχή στο Λονδίνο στον απόηχο της ανακάλυψης του κοιτάσματος

«Σπάνια ιστορία- επιτυχίας» σχολιάζουν οι FT
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 16:29
UPD:16:31
Energean

Σε ράλι επιδίδεται σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η μετοχή της Energean στον απόηχο της ανακάλυψης μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο Ισραήλ. 

Η μετοχή που έχει εγγραφεί στον δείκτη FTSE 250 παρουσιάζει σήμερα, Δευτέρα, άνοδο της τάξης του 10%, χάρη και στις υψηλές προσδοκίες, που έχει γεννήσει η ανακάλυψη στο Βόρειο Καρίς.

Η αξία της έχει δε αυξηθεί περισσότερο από 90% από την αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρείας πέρυσι, με τους Financial Times να σχολιάζουν ότι πρόκειται για μία «σπάνια ιστορία επιτυχίας» μεταξύ των εισηγμένων που ειδικεύονται στην έρευνα και ανάπτυξη κοιτασμάτων. 

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο Βόρειο Καρίς είναι άκρως ενθαρρυντικά. Δείχνουν ποσότητα φυσικού αερίου σε θέση (STOIIP) μεταξύ 28 και 42 δισ. κυβικά μέτρα (1 έως 1,5 τρισ. κυβικά πόδια), αλλά και υψηλής ποιότητας ταμιευτήρα στους ορίζοντες Β και C. Σύμφωνα με την Energean η γεώτρηση έφθασε σε τελικό βάθος 4,880 μέτρων επτά ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία και εντοπίστηκε στήλη υδρογονανθράκων έως 249 μέτρα.

Θα ακολουθήσει περαιτέρω αξιολόγηση των ευρημάτων για την αποτίμηση του δυναμικού υδρογονανθράκων και τον προσδιορισμό των ποσοτήτων. «Πρόκειται για πολύ σημαντική ποσότητα φυσικού αερίου και το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για αέριο, που μπορεί άμεσα να διατεθεί» δήλωσε ο επικεφαλής της Energean, Μαθιός Ρήγας στους FT. 

Tην ικανοποίησή της για την εξέλιξη εξέφρασε και η κυβέρνηση του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι θα συμβάλλει στην ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα