Ανοδικά κινούνται για πέμπτη ημέρα οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 12:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν, για πέμπτη ημέρα, με την έναρξη της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Converium Holding AG και της Delhaize Group, ανακοίνωσαν κέρδη, υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Οι εταιρείες παραγωγής chip, συμπεριλαμβανομένης της Infineon Technologies AG και της STMicroelectronics NV, κινήθηκαν ανοδικά. Κέρδη σημείωσαν οι μετοχές της Hanson Plc, μετά από το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Independent», ότι η εταιρεία παραγωγής υλικών για κτίρια, ενδέχεται να διαχωριστεί. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της διαφημιστικής εταιρείας, JCDecaux SA, της δεύτερης σε μέγεθος στον κόσμο, μετά την ανακοίνωση της αύξησης των κερδών της.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index σημείωσε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 334,01 μονάδες, στις 9 π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50, επίσης σημείωσε άνοδο 0,2%, όπως και ο Euro Stoxx 50, ο δείκτης των 12 χωρών μελών της Ε.Ε. που συναλλάσσονται με το ευρώ.

Χθες, ο Stoxx 600 έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2001. Οι προσφορές για την εξαγορά εταιρειών, όπως του London Stock Exchange Plc και της Schering AG, ώθησαν ανοδικά τις μετοχές αυτήν την εβδομάδα.

Επίσης χθες, έκθεση της Merrill Lynch & Co., έδειξε ότι οι επενδυτές έγιναν λιγότερο αισιόδοξοι τον Μάρτιο, για τις μετοχές διεθνώς, καθώς εικάζεται ότι τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού, θα περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη. Στις 2 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αύξησε τα επιτόκια δανεισμού για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, σηματοδοτώντας περισσότερες αυξήσεις στο μέλλον.

Οι μετοχές της JCDecaux σημείωσαν άνοδο 5%, φθάνοντας στα 22,45 ευρώ η μία. Η δεύτερη σε μέγεθος διαφημιστική εταιρεία υπαίθριων διαφημίσεων στον κόσμο, είπε ότι τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης αυξήθηκαν 25%, στα 195,3 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα των εξαγορών που έκανε στο Χονγκ Κονγκ, σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων από τις διαφημίσεις στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως στα λεωφορεία. Για το 2006 είπε, ότι η αύξηση των εσόδων θα είναι υψηλότερη του 5%.

Οι μετοχές της Converium αναρριχήθηκαν 7,8%, φθάνοτνας στα 15,2 ελβετικά φράγκα η μία, μετά την ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας ότι τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο τριπλασιάστηκαν, καθώς απελευθέρωσε αποθέματα και έκλεισε κάποιες από τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 34,2 εκατ. δολ. το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και πάνω από τις προβλέψεις των 10 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν στα 12 εκατ. δολάρια.

Οι μετοχές της Delhaize Group σημείωσαν άνοδο 3,5%, φθάνοντας στα 58,95 ευρώ η μία. Η βελγική ιδιοκτήτρια της αλυσίδας ειδών μπακαλικής, Food Lion, είπε ότι το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν 74%, υπερβαίνοντας τα 105 εκατ. ευρώ, που προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές.

Η Βayerische Motoren Werke AG, (ΒMW), η μεγαλύτερη βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματά της. Οι μετοχές της υποχωρούσαν 0,1%, φθάνοντας στα 41,81 ευρώ η μία.

Ανόδο 6,1%, στις 786 πένες η μία, σημείωσαν οι μετοχές της Hanson. Η μεγαλύτερη εταιρείας προμηθειών άμμου και χαλικιών για την κατασκευή κτιρίων στον κόσμο, ενδέχεται να χωριστεί σε δύο με το σκέλος της στις ΗΠΑ να διαχωρίζεται από τα άλλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Independent».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα