ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Απεργία σήμερα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 12:07

ΓΕΝΙΚΗ απεργία, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιείται σήμερα, με αποφάσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για την προώθηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.

Στην απεργία παίρνουν μέρος πολλοί κλάδοι εργαζομένων, μεταξύ των οποίων στις Τράπεζες, τα Δημόσια Ταμεία, τις Εφορίες και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και Ταχυδρομεία) στην Υγεία και την Παιδεία, στις Συγκοινωνίες και τις Μεταφορές, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λόγω της απεργίας δεν θα κινηθούν σήμερα Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Τραμ και Προαστιακός, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 το πρωί και από τις 10.30 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στην Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ θα πραγματοποιηθεί μια πτήση και ένα δρομολόγιο ανά προορισμό. Εξαιρούνται από τη συμμετοχή στην απεργία οι σιδηροδρομικοί που εργάζονται στο Νομό Εβρου, λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από τις πλημμύρες.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Προβλήματα θα υπάρξουν και στην εκπαίδευση, αφού στην απεργία παίρνουν μέρος δάσκαλοι και καθηγητές.

Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η ΠΟΕΣΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα αστικά κέντρα. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Χωριστή συγκέντρωση θα γίνει από το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στις 11 πμ στην Πλατεία Συντάγματος.

Νωρίτερα, με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών θα γίνουν προσυγκεντρώσεις σε διάφορα κεντρικά σημεία.

Οι αυξήσεις και οι συλλογικές συμβάσεις, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων που προβάλλουν τα συνδικάτα και θα αποτελέσουν τον πυρήνα του διεκδικητικού πλαισίου και του απεργιακού ψηφίσματος, που θα εγκριθεί από τους απεργούς και θα επιδοθεί στην κυβέρνηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα