Benq: Στο limit down οι μετοχές της

Αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τα κέρδη οι αναλυτές
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 12:13

ΣΤΟ ημερήσιο όριο υποχώρησαν οι μετοχές της Benq Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ταίβάν, μετά τις ζημίες που εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο, που ήταν χειρότερες. Οικονομικοί αναλυτές, αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τα κέρδη της Benq.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 6,9% και έκλεισαν στα 29,25 δολ. Ταϊβάν, στη 1:30 μ.μ. στην Ταϊπέϊ, έναντι ανόδου 0,9% του δείκτη Taiex του Χρηματιστηρίου. Χθες, η Benq ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 6 δισ. δολ. Ταϊβάν (185 εκατ. δολ. ΗΠΑ), μετά την εξαγορά του ζημιογόνου σκέλους της Siemens AG. Πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι ζημίες της θα ανέλθουν σε 1,75 δισ. δολ. Ταϊβάν.

Η Goldman Sachs, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της Benq το 2006, σε καθαρές ζημίες 9,2 δισ. δολ. Ταϊβάν, από την προηγούμενη πρόβλεψή της, για κέρδη 433 εκατ. δολ. Ταϊβάν, σύμφωνα με την έκθεσή της.

Η Benq ανακοίνωσε ότι είχε λειτουργικές ζημίες 9,1 δισ. δολ. Ταϊβάν το τέταρτο τρίμηνο έναντι λειτουργικών κερδών 270 εκατ. δολ. Ταϊβάν, το προηγούμενο έτος. Οι λειτουργικές δαπάνες αναρριχήθηκαν στα 14,5 δισ. δολ. Ταϊβάν έναντι 4 δισ. δολ. Ταϊβάν, την προηγούμενη χρήση.

Οι ζημίες, προήλθαν κυρίως από την απορρόφηση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Siemens, αλλά και του μάρκετινγκ του σήματος Benq-Siemens τον Ιανουάριο. Ο πρόεδρος της Benq, Sheaffer Lee, επανέλαβε χθες τον στόχο της εταιρείας για τα κέρδη του σκέλους κινητής τηλεφωνίας, στο break even, στα τέλη αυτού του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα