«ΚτΠ»: Στόχος για το 2006 νέες συμβάσεις ενός δισ. ευρώ για έργα πληροφορικής

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 15:36

Οριστικοποιήθηκαν οι «συμφωνίες συμβάσεων και δαπανών» για το έτος 2006, μεταξύ της Ειδικής Γραμματείας για την «Κοινωνία της Πληροφορίας» και των τελικών δικαιούχων (υπουργεία και άλλους δημόσιους φορείς) του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Συγκεκριμένα, οι στόχοι του Προγράμματος δημιουργούν απαίτηση απορρόφησης πόρων ύψους 519 εκατ. ευρώ (στόχος Ν+2). Σε επίπεδο συμβάσεων νέων έργων Πληροφορικής, ο στόχος για το 2006 ορίσθηκε στο 100% του προϋπολογισμού του Προγράμματος, ήτοι επιπρόσθετες συμβάσεις ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ για έργα Πληροφορικής.

Η σύναψη των συμφωνιών-στόχων αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της 6ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2006.

Στην 6η Επιτροπή Παρακολούθησης επικυρώθηκαν συμφωνίες για τους 19 μεγαλύτερους, από άποψη υλοποίησης έργων, τελικούς δικαιούχους. Οι συμφωνίες οριστικοποιήθηκαν και τέθηκαν σε ισχύ από τις 8 Μαρτίου 2006, με την επισήμανση ότι οι στόχοι αποτελούν το κατώτερο αναμενόμενο επίπεδο επίτευξης για κάθε φορέα.

Τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης συμφώνησαν επίσης για την περιοδική παρακολούθηση της πορείας επίτευξης των στόχων ανά φορέα, μέσω του δικτυακού τόπου του Προγράμματος www.infosoc.gr , και μέσω της περιοδικής έκδοσης «Infosoc».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα