Συνδικάτα: Τέλος της αντοχής των εργαζομένων

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 15:44
UPD:16:19

Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Το τέλος της πορείας στο Σύνταγμα σημαδεύτηκε από περιορισμένης έκτασης επεισόδια με αστυνομικούς, ενώ ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων προξένησε υλικές ζημίες στο Υπουργείο Υπασχόλησης στην Πειραιώς.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, μιλώντας στους απεργούς από το βήμα της συγκέντρωσης στο Πεδίο του Αρεως υπογράμμισε ότι έχει έρθει το τέλος της αντοχής των εργαζομένων, αλλά και το τέλος της ανοχής των συνδικάτων απέναντι στις ακολουθούμενες πολιτικές.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τις απολύσεις, την ένταση και τη διάρκεια της ανεργίας, ενώ έκανε λόγο για πολιτική άγριας ταξικής αναδιανομής και για φορολογία που τα παίρνει από τους πολλούς και τα δίνει στους λίγους.

Σημείωσε ότι η επιλογή της απογραφής έχει οδηγηθεί στη δύση της αφήνοντας όμως πίσω κοινωνικά και οικονομικά αποκαϊδια.

Τέλος, προειδοποίησε τους τραπεζίτες να προσέλθουν το ταχύτερο δυνατόν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ΟΤΟΕ, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει το καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης απεργών και να δώσει μέχρι το τέλος Μαρτίου λύση στα προβλήματα των ναυτεργατών.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος υπογράμμισε ότι η ογκούμενη δυσαρέσκεια γίνεται ογκούμενη δράση και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συζητήσεις για το ασφαλιστικό, παρομοιάζοντάς τις με ασφαλιστική τρομοκρατία.

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η σημερινή απεργία στέλνει ένα τριπλό μήνυμα, στους βιομηχάνους να σταματήσουν την αλαζονική και στείρα συμπεριφορά, στους τραπεζίτες να προσέλθουν στη διαπραγματευση με την ΟΤΟΕ και να κατανοήσουν ότι η χώρα δεν είναι μπαϊράκι τους. Τέλος, η κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα