Υποχώρησε το γιέν έναντι του δολαρίου

Μετά την ανακοίνωση του διοικητή της BOJ για χαμηλά επιτόκια
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 07:31

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το γιέν, θέτοντας τέλος στην άνοδο των τριών ημερών, καθώς ο διοικητής της Bank of Japan, Toshihiko Fukui, σηματοδότησε ότι θα χρειαστούν μερικοί μήνες για την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από την Κεντρική Τράπεζα.

«Εάν πούμε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν περιοριστεί και ότι η οικονομία μπορεί να επιτύχει ισορροπημένη ανάπτυξη, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα επιτόκια σε πολύ χαμηλά επίπεδα», ανέφερε ο Fukui, μιλώντας στην Επιτροπής της Βουλής σήμερα στο Τόκυο.

Εναντι του δολαρίου, το γιέν υποχώρησε στα 117,66 στη 1:58 μ.μ. στο Τόκυο, από 117,38 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ, το γιέν διαμορφώθηκε στα 141,77 από 141,67 γιέν.

Είναι σίγουρο, ότι η Κεντρική Τράπεζα, θα αυξήσει τα επιτόκια από το μηδέν, σε ένα επίπεδο που θα ταιριάζει στον ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης και τον πληθωρισμό, είπε ο Fukui, συμπληρώνοντας: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι αναθεωρούμε τη νομισματική πολιτική των μηδενικών επιτοκίων, η οποία έλαβε τέλος μόλις την περασμένη εβδομάδα, μετά από πέντε χρόνια».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα