Shell: Πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις στη Βόρεια Θάλασσα

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 08:04

ΚΑΤΑ 16.400 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, μείωσε την παραγωγή της η Royal Dutch Shell Plc στις εγκαταστάσεις της Tern Alpha στη Βόρεια Θάλασσα της Σκωτίας, μετά από πυρκαγιά, που ξέσπασε, με αποτέλεσμα την εκκένωση των εγκαταστάσεών της.

Η πυρκαγιά, ανάγκασε την απομάκρυνση με ελικόπτερο των 110 εργαζομένων της από το σύνολο των 184 και τη μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις της North Cormorant, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, Lisa Giverg. Ολοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους, είπε η ίδια.

«Επιβεβαιώνω ότι είχαμε ένα πρόβλημα στις εγκαταστάσεις Tern Alpha μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:50 μ.μ., ώρα Λονδίνου», είπε η Givert σήμερα σε τηλεφωνική της συνέντευξη.

Η βρετανική Ακτοφυλακή επενέβη άμεσα στην εκκένωση των εγκαταστάσεων με τέσσερα ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένου και ενός ελικοπτέρου διάσωσης Oscar Charlie και ελικόπτερα από την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) και την BP Plc, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Όλα βρίσκονται υπό έλεγχο», είπε η εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής, Sophie Hirsh, συμπληρώνοντας: «Η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο και όλοι είναι ασφαλείς. Δεν γνωρίζουμε ακόμη την αιτία της πυρκαγιάς».

Οι εγκαταστάσεις Tern, βρίσκονται 169 χλμ., βορειο-ανατολικά του Lerwick του Shetland και παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, σύμφωνα με το Web site της Shell. H πετρελαιοπηγή ανακαλύφθηκε το 1975 και άρχισε τις εξαγωγές αερίου το 1992, σύμφωνα με την εταιρεία. Η παραγωγή στην Tern Alpha άρχισε τον Ιούνιο του 1989.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα