Ζήτηση- ρεκόρ για το ομόλογο της Aramco: Ξεπέρασε τα 85 δισ.

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 14:44
UPD:14:50
REUTERS/Ahmed Jadallah

Οι επενδυτές δεν θα μπορούσαν να δώσουν πιο ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην Aramco, τον πετρελαϊκό κολοσσό της Σαουδικής Αραβίας. Τι και εάν το βασίλειο των Σαούντ δοκιμάζεται από οικονομική επιβράδυνση και από τον αντίκτυπο των όσων αποκαλύφθηκαν για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι. Η αγορά κοιτάει αλλού: Στα θεαματικά κέρδη της Aramco και στην φιλοδοξία της να κάνει τον κόσμο... την «παιδική χαρά» της.

Όπως ανακοινώθηκε οι προσφορές από τους επενδυτές στην πρώτη έκδοση ομολόγου στην ιστορία της εταιρείας έχουν υπερβεί τα 85 δισ. δολάρια. Αν επιβεβαιωθεί η πρόθεση της εταιρείας να αντλήσει το ποσό των 10 δισ. δολαρίων, τότε ο συντελεστής κάλυψης θα υπερβεί το 8 καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ σε ανάλογη έκδοση στις αναδυόμενες αγορές. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι χθες οι πρώτες ενδείξεις έκαναν λόγο για ζήτηση της τάξης των 30 δισ. δολαρίων, ενώ σήμερα το πρωί τα στοιχεία ήθελαν τις προσφορές των επενδυτών στα 60 δισ. δολάρια. 

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το Κατάρ είχε εξασφαλίσει προσφορές περίπου 52 δισ. δολαρίων σε έκδοση ομολόγου από την οποία άντλησε 12 δισ. δολάρια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα