Η «στιγμή της αλήθειας» για τη Wall Street

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 20:56
UPD:20:58
REUTERS/ANDREW KELLY

Αρνητική η εικόνα της Wall Street, με τη μετοχή της Boeing να αποτελεί «βαρίδι» για τον Dow και τους επενδυτές να προετοιμάζονται για τη «στιγμή της αλήθειας», την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για υποχώρηση των εταιρικών κερδών στο πρώτο τρίμηνο, για πρώτη φορά από το 2016.

Οι μετοχές της Boeing υπέστησαν ενδοσυνεδριακά απώλειες πάνω από 4%, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού ομίλου για μείωση της παραγωγής αεροσκαφών της σειράς 737 ΜΑΧ σχεδόν κατά 20%, καθώς το αεροπορικό δυστύχημα των Αιθιοπικών Αερογραμμών οδήγησε σε παγκόσμια καθήλωση του στόλου των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η επόμενη δοκιμασία για το ράλι των αμερικανικών μετοχών είναι τα εταιρικά κέρδη τριμήνου. Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή, όπου ανακοινώνουν αποτελέσματα οι αμερικανικές τράπεζες JPMorgan Chase & Co. και Wells Fargo.

Οι αναλυτές αναμένουν πτώση 2,3% της κερδοφορίας των εταιρειών του S&P 500 για το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. O δείκτης ανέκτησε μέρος των απωλειών του, απέχοντας λιγότερο από 2% από το ιστορικό υψηλό που είχε αγγίξει τον Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJC



Σχολιασμένα