Για αντεργατικό παραλήρημα του ΣΕΒ κάνει λόγο η ΓΣΕΕ

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 17:33

Για αντεργατικό παραλήρημα του ΣΕΒ και κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, «διευρύνοντας την ατζέντα των απαιτήσεων του, ώστε να προωθηθεί η πλήρης κατεδάφιση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

«Η υπερ-κερδοφορία των Τραπεζών και των επιχειρήσεων, αλλά και η συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση και διεύρυνση των απολύσεων, κλιμακώνεται χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει θέση. Έτσι ούτε η κοινωνική συνοχή προωθείται, ούτε η ανάπτυξη των πολιτών διασφαλίζεται, ούτε η αναγκαία σύγκλιση μισθών και ημερομισθίων με την Ε. Ένωση επιτυγχάνεται», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

«Εκείνοι που επικαλούνται την Ευρώπη για τη διεύρυνση των προνομιών τους, οφείλουν να αναγνωρίζουν και τις υποχρεώσεις τους στους μισθούς, τα ημερομίσθια και τις κοινωνικές κατακτήσεις των ευρωπαίων εργαζομένων», υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία και καταλήγει:

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που βιώνουν την ακρίβεια, την ανεργία και τη δραματική επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου, δεν έχουν άλλη επιλογή από την συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα