Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 17:33

Για αντεργατικό παραλήρημα του ΣΕΒ κάνει λόγο η ΓΣΕΕ

Για αντεργατικό παραλήρημα του ΣΕΒ και κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, «διευρύνοντας την ατζέντα των απαιτήσεων του, ώστε να προωθηθεί η πλήρης κατεδάφιση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

«Η υπερ-κερδοφορία των Τραπεζών και των επιχειρήσεων, αλλά και η συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση και διεύρυνση των απολύσεων, κλιμακώνεται χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει θέση. Έτσι ούτε η κοινωνική συνοχή προωθείται, ούτε η ανάπτυξη των πολιτών διασφαλίζεται, ούτε η αναγκαία σύγκλιση μισθών και ημερομισθίων με την Ε. Ένωση επιτυγχάνεται», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

«Εκείνοι που επικαλούνται την Ευρώπη για τη διεύρυνση των προνομιών τους, οφείλουν να αναγνωρίζουν και τις υποχρεώσεις τους στους μισθούς, τα ημερομίσθια και τις κοινωνικές κατακτήσεις των ευρωπαίων εργαζομένων», υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία και καταλήγει:

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που βιώνουν την ακρίβεια, την ανεργία και τη δραματική επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου, δεν έχουν άλλη επιλογή από την συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων».