Ευρωπαϊκές μετοχές: Προς την καλύτερη επίδοση εδώ και τρεις εβδομάδες

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 13:36
UPD:13:39
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τόσο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες για το Brexit όσο και σε εκείνες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα για το εμπόριο. Το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, αλλά και η αναγνώριση ότι κανείς δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο από τώρα το θετικό αποτέλεσμα σε κανένα από τα δύο μέτωπα κρατούν τους δείκτες σε εξαιρετικά στενό εύρος διακύμανσης. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είναι σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με χθες. Ωστόσο χάρη στο ράλι των τριών πρώτων συνεδριάσεων, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα με την καλύτερη επίδοση εδώ και τρεις εβδομάδες.

Ανά την Ευρώπη στο Λονδίνο ο FTSE 100 παρουσιάζει άνοδο μόλις 0,1% και ο DAX στη Φραγκφούρτη υποχωρεί οριακά. Ελαφρώς πιο θετικό το κλίμα σε Παρίσι και Μιλάνο με τον CAC 40 και τον FTSE MIB να παρουσιάζουν άνοδο 0,25% και 0,35% αντίστοιχα. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά και το «πράσινο φως» από το Eurogroup στην εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, ο γενικός δείκτης ενισχύεται 0,7% και υπερβαίνει τις 750 μονάδες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα