Bain Capital: 10 δισ. δολ. για νέο επενδυτικό κεφάλαιο

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 10:55

ΠΟΣΟΝ 10 δισ. δολ., για το μεγαλύτερο κεφάλαιο επενδύσεων, ψάχνει η Bain Capital LLC, η φίρμα επενδύσεων με έδρα τη Βοστώνη, που εξαγόρασε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, την Dunkin' Donuts, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι αμερικανικές φίρμες επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της Bain, η Kohlberg Kravis Roberts & Co. και η Blackstone Group LP, συγκεντρώνουν κεφάλαια ρεκόρ, προκειμένου να κάνουν μεγαλύτερες εξαγορές.

Πέρυσι, ανακοίνωσαν εξαγορές ύψους 246 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένης και της εξαγοράς της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Hertz Corp., αντί του ποσού των 15 δισ. δολ. και της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ, Sungard Data Systems Inc., σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Το κεφάλαιο της Bain, προγραμματίζεται να κλείσει στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τους δύο ανθρώπους που μίλησαν, αλλά προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή τα σχέδια είναι απόρρητα. Ο Alex Stanton, ένας από τους εκπροσώπους της εταιρείας, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν φέτος στις εταιρείες επενδύσεων, ενδέχεται να αγγίξου τα 150 δισ. δολ. φέτος, υψηλότερα από τα 134 δισ. δολ. το 2005, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Private Equity Intelligence, της εταιρείας ερευνών της βιομηχανίας, με έδρα το Λονδίνο. Η Blackstone έχει συμφωνίες ύψους 13,25 δισ. δολ. για το μεγαλύτερο fund επενδύσεων στον κόσμο, ενώ η KKR και η Texas Pacific Group o Fort Worth, ψάχνουν για περίπου 10 δισ. δολ., η κάθε μία, για τη δημιουργία νέων funds.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα