Μείωση των ελάχιστων αποστάσεων αγρών βαμβακιού

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 13:04

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία οι αποστάσεις μεταξύ των αγρών βαμβακιού, που παράγουν σπόρους προς σπορά, μειώνονται σημαντικά και μπορούν να περιορίζονται από 400 και 200μ, σε 50μ και 25μ αντίστοιχα.

Η απόφαση αυτή, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με την κωδικοποιημένη οδηγία 2002/57/66 του Συμβουλίου, έχει σαν στόχο τη μείωση του κόστους της σποροπαραγωγής στη χώρα μας, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής σπόρων και τη μείωση του κόστους του πολλαπλασιαστικού υλικού που χρησιμοποιούν οι Έλληνες αγρότες.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός δήλωσε τα εξής: «Η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων αγρών βαμβακιού για την παραγωγή προβασικών-βασικών σπόρων προς σπορά και για την παραγωγή πιστοποιημένων σπόρων προς σπορά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, θα συμβάλλει στην πιο εύκολη εξεύρεση αγρών από τους ντόπιους σποροπαραγωγικούς οίκους, καθώς και στη μείωση του κόστους παραγωγής του εγχώριου βαμβακόσπορου, τον οποίο θα προμηθεύονται στην συνέχεια οι βαμβακοκαλλιεργητές σε χαμηλότερες από τις σημερινές τιμές.

»Η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ώστε να τονωθεί το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών και τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα να γίνουν ανταγωνιστικότερα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα