ΟΤΟΕ: Προκλητικές οι δηλώσεις Κυριακόπουλου

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 14:12

«Οι προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Κυριακόπουλου ο οποίος θεωρεί “γενναιόδωρη προφορά” την αύξηση του 2,8% που πρότεινε στη ΓΣΕΕ, αποδεικνύει τη θέση της κυβέρνησης να μην παίρνει πολιτικές αποφάσεις κοινωνικού χαρακτήρα που θα απέτρεπαν τον ΣΕΒ και τους τραπεζίτες να εκφράζονται και να ενεργούν με θρασύτητα όχι μόνο εναντίον των εργαζομένων αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ επισημαίνοντας επίσης τα εξής: «Όταν μια χώρα “γίνεται ξέφραγο αμπέλι”, επειδή η κυβέρνηση έχει επιλέξει ρόλο παρατηρητή των εξελίξεων χωρίς να παίρνει – ως όφειλε – κοινωνικές πολιτικές πρωτοβουλίες, τότε οι λίγοι οικονομικά ισχυροί (500 οικογένειες περίπου) τρυγούν ανενόχλητοι τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας, ενώ ο λαός στενάζει στη δίνη της ανέχειας και των καθημερινών μεγάλων προβλημάτων».

«Η ΟΤΟΕ καταγγέλλει τις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ που βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με την αυθαίρετη στάση των Τραπεζιτών που αμφισβητούν τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.

Καλεί τη κυβέρνηση να σταθεί με κοινωνική υπευθυνότητα και ευαισθησία στο ύψος που την όρισε η ψήφος του ελληνικού λαού, να πάρει γενναίες αλλά αυτονόητες πολιτικές αποφάσεις και να βάλει φραγμό στην ασυδοσία και στο θράσος των εργοδοτών», καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα