Tο ελαιόλαδο κατακτά τους Ιάπωνες

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 20:35

Παραδοσιακές γιαπωνέζικες συνταγές μαγειρεμένες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, παρουσίασαν σπουδαστές της μεγαλύτερης, και παλαιότερης Σχολής Μαγειρικής και Διατροφής της Ιαπωνίας, Hattori, σε ειδική εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το Διεθνές Ελαιοκομικό Συμβούλιο στο Τόκυο, την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Σακιζούκε (σολωμός με γιαπωνέζικη γλυκοπατάτα), Σιρουμόνο (κρύα γιαπωνέζικη τοματόσουπα), σασίμι (ωμό φιλέτο ψαριού), Αγεμόνο -τεν πούρα (τηγανητά λαχανικά) και μιζουγκάσι (τηγανητή γλυκοπατάτα) ήταν ορισμένα από τα εδέσματα που απόλαυσαν γιαπωνέζοι και ξένοι δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι εξειδικευμένοι σε θέματα διατροφής και εκπρόσωποι των πρεσβειών των μεσογειακών χωρών.

Οι εισαγωγές ελαιολάδου στην Ιαπωνία αυξήθηκαν από 4.000 τόνους το 1992 σε 34.000 τόνους το 2002. Οι Ιάπωνες εκφράζουν ολοένα και πιο έντονο ενδιαφέρον για την υγιεινή διατροφή. Για το λόγο αυτό η ιαπωνική κυβέρνηση υιοθέτησε ειδική καμπάνια διατροφικής ενημέρωσης των πολιτών. Το ενδιαφέρον της ιαπωνικής κυβέρνησης για το ελαιόλαδο επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι παρέχει κρατική υποτροφία στην διατροφολόγο, εξειδικευμένη στο ελαιόλαδο Ιταλίδα Ντανιέλα Καπόνια, η οποία έχει αναλάβει να μεταφέρει τις γνώσεις της σχετικά με το ελαιόλαδο στους Ιάπωνες συναδέλφους της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα